Kurban Nedir

Kurban Bayramı Hakkında Bilgi, Kurban Bayramı Ne Zaman 2014 2015

Kurban bir başkasına adanan kurban anlamına gelir. Dinimizce kurban Allah’a olan inancımızı ve onun rızasını kazanmak için yapılan ibadetlerdendir. Kurban her zaman kesilebilir ama en mübarekleri Kurban Bayramında yapılacak olan adaklardır. İbadet amaçlı olarak belirli zamanlarda ve belirli şartlarla kurban için ayarlanan hayvanı usulünce kesilmesidir. Kurban bayramında hayvanlar ilk üç gün içersinde kesilerek ibadetlerin yerine getirilmesi olmuştur.

Allah rızası için kesilen kurbana udhiyye denir. Bayramda kurban sayılabilecek hayvanlar olarak deve, sığır, manda, keçi, koyun, dana gibi hayvanlarla yapılır. Koyun ve keçilerin 1 yaşını doldurmaları, sığır ve mandaların ise 2 yaşını doldurmaları gerekmektedir. Deve kesecekler için 5 yaşını doldurması gereklidir. Önceden kesilenler dinimiz tarafınca doğru karşılanmamaktadır.

4 Ekim 2014 Cumartesi kurban bayramının 1. gününe denk gelir.
23 Eylül 2014 Çarşamba kurban bayramının 1. gününe denk gelir.

Bayram ile birlikte kesilen kurbanların fakirlere muhtaç ailelere dağıtarak onlarında karınlarının doyurulması sağlanır. Bayramda kurban keserek ibadet yapmış olup sevap işlersiniz. Şimdiden hepinizin kurban bayramını kutluyoruz iyi bayramlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir