Fotosentez Nedir Nasıl Oluşur

Bitkiler yaşamı boyunca gündüzleri karbondioksit alır oksijen verirler. Dünyamızın ciğerleri olduklarını söylersek yanlış olmaz. Fotosentez, bitkilerde ışığın depolanması sonucunda kimyasal enerjiye çevrilerek klorofil maddesi oluşturur bu esnada karbondioksitle suyu oksijen ve basit şekerlere dönüştürmektedir.

Klorofil bitki ve bakterilerde bulunur. Bitkiye yeşil rengini veren ve güneş ışınlarını toplayarak depo eder. Fotosentez olayında reaksiyona uğrayarak gerçekleştirir.

Bitkilerde fotosentez olayının gerçekleşmesi için karbondioksit ve suyun güneş ışınlarıyla birlikte tepkiye girmesi gerekir. Ardından oksijen ve besin açığa çıkar. Oksijen dışarı salınırken besinler kullanılır. Fotosentez sayesinde bitkiler kendi besinlerini oluşturmaları mümkündür. Karbondioksit kullanarak oksijen açığa çıkar.

Oksijen döngüsü de fotosentez sayesinde olmaktadır. Bitkiler klorofil ile enerji depolayarak ardından karbondioksit, su ve ışık sayesinde oksijene dönüştürebilmektedir. Bitkilerin beslenme şekilleri olduğu da söylenebilir. Canlıların yaşamını devam ettirebilmesi için fotosenteze ihtiyaçları vardır. Canlı yaşamı için mucize olarakta görülebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir