2014 2015 Yeni Türksat 4A Kanal Frekansları

Frekans değişimi kısa süre içersinde yapılacak. Kanallarınızın görüntüleri tamamen değiştiği gibi artık Türksat 4A uydusundan yayın alacaksınız. Şubat ayında uzaya başarı ile fırlatıldıktan sonra yörüngeye başarılı şekilde oturmuştur. Temmuz ayında kanalların frekansı değişeceği haberi geldikten sonra birden bire yaşanan sorunlardan dolayı ertelenmek zorunda kalmıştır. 2014 yılında Türksat 4A uydusu 18 Eylül itibari ile olacaktır. Yarın sabaha karşı televizyonlarınızın çekmediğini görürseniz panik yapmayınız. Yaşanan sorunların en temel sebebi olarak kanalların frekansları değiştiğinden dolayı kanallar görülmeyecektir. Binlerce kişi endişelenerek televizyonlarına vurdukları dahi olacaktır. Türksat tarafından televizyon ve radyo kanallarının yeni frekansları Temmuz ayında açıklanmış 18 Eylül’e nasip oldu değişimin tamamlanması.

Frekans geçişleri ertelendi. 15 Temmuz olarak belirlenen geçiş ileri tarihe ertelenerek hazırlıkların kusursuz olması beklendi. Türksat 4A uydusunun 42° Doğu yörüngesinde hizmete girerek frekanslar sağlanmıştır. Ramazan ayında olmasından dolayı ertelendiği beklenilmektedir. Türksat başarı üstüne başarı göstererek 500’e yakın kanalın yayını 4A uydusundan yapılacaktır. Uzayda uydusu olan ülkelerde biriside Türkiye olarak 5 tane uydusu bulunmaktadır.

Ayarların yapımı sadece yeni frekans bilgilerini girmeniz yeterli olacaktır. Frekansların girilmesi durumunda uydularının yönlerini hiç değiştirmeden yapılabilir olduklarını gösterdiler. 3A uydusunda 429 kanal bulunurken bu sayı 477’nin üzerine çıkartılmıştır.

TKGS ile uyumlu uydu alıcılar otomatik güncelleme yapabilirler. Yayınlarını net ve hızlı şekilde seyredebilecekler. Kanalların taratılmasında 11844 MHz frekansı, Dikey V-polarizasyon, 2222 Sembol Oranı, FEC 3/4 veya 11747 MHz frekansı, Yatay H-polarizasyon, 27500 Sembol Oranı ve FEC 5/6 değerlerinin girilmesi gereklidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir